Dani hokeja sa Danny-em u Srbiji.

Poslednjih dana mogli smo pratiti izveštaje na zvaničnioj stranici EHF o Balkanskom karavanu koji je stigao u Srbiju. Jedva smo čekali da osvane slika i tekst o druženju neše dece sa Danny-em koji je svoje znanje brižno i sa puno entuzijazma delio sa svom decom Balkana i Srbije.

EHF

Na Carevoj ćupriji je orgnizovan sjajan skup dece tri beogradska hokej kluba “Školarac”, “BASK” i “Čukarički”. U dva dana deca ali i treneri su mogli otkriti neke nove tajne ove igre i proširiti znanje u držanju i igranju kako palice tako i loptice ali i osnove kretnje i trčanja.

Ovde možete pročitati prevod ovog članka preuzetog sa EHF.

5. dan doneo je moj prvi od 2 puna dana treniranja u Beogradu. Ujutro sam decu učio dodavanju i štopovanju ili primanju lopte, koji su onda oni sami to vežbali kroz međusobnu igru. Deca su svoje znanje i veštinu u igri sjajno koristili gde god su mogli, što je bilo sjajno za videti.

Posle sam odveden u lokalni park(Ada ciganlija), gde jedan beogradski klub(BASK) ima svoje prostorije za okupljanje. Tu su mi pokazali svoju impresivnu kolekciju trofeja. Posle ručka i malog odmora smo se vratili na teren da odradimo popodnevni trening.

Radili smo neke osnovne i napredne načine kako da se vuče ili oduzima loptica, sa 3D veštinama u kojima su deca zaista uživala. Posle podne utakmica je započeta sa samo jednom rukom u hokeju, drugi deo se završio s normalnim pravilima, tako da su deca mogla u praksi da primene ili osete svoju novu veštinu, a ujedno i shvate gde mogu koristiti samo jednu ruku i u kojim situacijama.

Sutra je poslednji dan u , u kojem imam još 2 treninga sa talentovanom beogradskom decom.

EHF1

Poslednji dan …

Poslednji dan karavana je bio sunčan, a u podne i preko 30 stepeni!

Na molbu jednog od trenera, u prepodnevnim časovima decu sam učio forehand i backhand udarcu. U početku su imali poteškoće sa backhand udarcem, ali nakon nekoliko ponavljanja počeli su udarati lopticu kako treba i svoje znanje poboljšati.

Između treninga sam odveden da vidim drugi beogradski klub(HK Čukarički), i bio sam veoma impresioniran njihovom kolekcijom trofeja! Popodne su me odveli Damjanov i Marko do tornja na planinu pored Beograda(Avala), koji ima spektakularan pogled na grad.

Poslednji dana karavana, učio sam decu Keepy-uppy veštini, koji je dobro prošao kod dece! Prateći ovo znanje gledali smo da to primenimo prolazeći izmedu čunjeva i dodavanju,
uz neke 3D veštine, uključujući igranje hokej tenisa. Za kraj treninga i druženja, napravili smo turnir, i tu je bilo sjajno videti poboljšanje kod sve dece koje su napravili u
poslednjih nekoliko dana.

Veliko hvala Lakiu i Miji za njihovu gostoljubivost i pokazivanje grada, te Marku i svim lokalnim trenerima za pomoć u treniranju i prevođenju deci.

serbia-6-710x400

Ovim zatvaramo balkanski karavan u 2014, lično, deca i lokalni treneri, uživali su u novom iskustvu i znanju, i svi smo puno toga dobrog stekli … nastavice se 2015!!!

Želimo da se zahvalimo Danny-u za izvrstan rad u ime EHF, hvala Danny, do sledećeg puta …

Preuzeto sa zvanične stranice EHF

 

Advertisements

Hokej karavan u Srbiji

U dnevnim novinama Kurir izašao je članak o sjajnoj inicijativi koju je pokrenula Evropska Hokejaška Federacija a odnosi se na širenje ove naše čarobne igre! Ceo članak možete pročitati OVDE!

Kurir

Prvenstvo Srbije u hokeju na travi (uzrast 10 godina)

HK Čukarički juniori

Održano je Prvenstvo Srbije u hokeju na travi (uzrast do 10 godina), a takmičili su se klubovi: HK Čukaricki Beograd, Dinamo Pančevo, Spartak Subotica, Bask, Elektro Vojvodina Novi Sad. Pobednik turnira je HK Spartak iz Subotice; HK Čukarički iz Beograda je osvojio drugo mesto, dok je treće mesto pripalo HK Dinamo iz Pančeva.

Delimo sa vama nekoliko fotografija sa završnog turnira i osvojenim peharom!

Poslednji letnji trening u 2013 godini.

Divno iskorišćeno podne na terenima Čukaričkog za odrađivanje treninga sa mladim snagama i novim potencijalnim igračima našeg kluba.

Nedeljni trening

Poslednji dan leta biće zabeležen i kao završetak jednog divnog letnjeg perioda u kome je klub tokom celog raspusta dobro organizovao treninge kako za mlađe tako i starije igrače.

Acika poslednjih par treninga uvežbava i proba razne igrače za golmana. Veljko za sada najviše obećava a u narednom periodu videćemo da li će i definitivno biti izabran za prvog golmana juniorskog tima.

Marko, Boki i Derek su vodili trening sa tri različite grupe igrača.

Prva grupa u kojoj su preovladavali stariji i iskusniji juniori radila je na uvežbavanju pravilnog dodavanja i vođenja lopte.

Druga grupa u kojoj su bili nešto mlađi i manje vični sa lopticom, radila je na što pravilnijem vođenju loptice i držanju palice.

U trećoj grupi su bili novi potencijalni igrači koji su se prvi put susreli sa ovom igrom.

Naši novi drugari.

Naši novi drugari.

Pred kraj treninga organizovana je mini utakmica u kome su podeljeni timovi pokazali dosta dobru igru i napredak u odnosu na početak leta kada su se neki i prvi put susreli sa ovom igrom.

Borba za svaku loptu, dodavanje, gol....

Borba za svaku loptu, dodavanje, gol….

U nastupajućem jesenjem delu doćiće do promene vremena za održavanja treninga, koje ćemo na vreme da objavimo i obavestimo sve one koji trenutno posećuju treninge.

Napominjemo da su treninzi tokom cele sezone otvoreni za sve zainteresovane koji žele da se priključe ovom sportu. Sve što vam je potrebno je osmeh i želja za druženjem u sportu. Palica i loptica vas čekaju.

Nedeljno druženje mlađih igrača Monsuno Pančevo i Čukarički Beograd

HK Čukarički juniorski tim

HK Čukarički juniorski tim

U sklopu provere igračke sposobnosti i trenutnog stanja svakog igrača organizovana je utakmica i druženje mlađih hokejaša hokej klubova Čukarički i Monsuno.

Divno nedeljno prepodne na terenu hokej kluba Čukarički bilo je ispunjeno decom koja su sa palicom i lopticom pokazivali šta znaju i na čemu još treba da porade na treningu. Nekima je ovo bila prva utakmica ali igrom, trudom i zalaganjem pokazali su da hokej ima svoju budućnost. Naši mališani osetili su radost i poentu igre, a to je druženje.

Nedeljna igra je bila podeljena u više celina: upoznavanje, druženje, igra i jedna vrsta takmičenja…

HK Čukarički i HK Monsuno

HK Čukarički i HK Monsuno

Nakon upoznavanja i zajedničkog slikanja, drugari su se upoznali i sa pravilima igre ali i protokola početka utakmice. Interesantno je bilo videti kada im je rečeno da stanu u vrstu, pozdravljanje pred početak itd….. Ali ubeđeni smo da je za sve to kriva bila gospođa “Nervoza”.

I ako rezultat nije bio bitan u ovoj utakmici i druženju, malo ćemo se njime pozabaviti. Trener Bane u startnu postavu Čukaričkog stavlja: Đorđa na gol, na zadnju liniju Sunčicu i Zvezdana, sredina terena pripala je Đoletu i Viktoru dok je Jana igrala na poziciji isturenog napadača. Juniori hokej kluba Čukarički i Pančeva posle vidljive početničke nervoze u prvim minutima igre, brzo su shvatili zašto su došli i počinju da igraju. Sa par dobrih dodavanja i prodora HK Čukarički dolazi do vođstva od  2:0 ali nakon pada igre i koncentracije u zadnjem redu mlađi Pančevci koriste to i u roku od 2 minuta izjednačuju. Osvežavanjem tima i ubacivanjem Vuka, Jovana, Petra, Kaće tim ređa golove. Golman Đorđe sa par intervencija spušta roletnu na svoj gol i traži hlad kako bi na miru gledao utakmicu.  U majstorijama Petra i Vuka u napadu i stamene odbrane koju organizuje Jovan uspešno se zaustavljaju svi prodori i pokušaji ugrožavanja Đorđetove ladovine.

Na druženje su trebali doći i mlađani hokejaši iz Novog Sada ali zbog protesta seljaka i blokade puteva bili su sprečeni u tome. Kako bi igru doveli u balans i više interesantnom za nadmetanje, u tim Monsuno Pančevo ulaze trener Marko i Boki. Dosta toga su mogli videti mlađi igrači obe strane od ova dva vrsna igrača.

Utakmica juniora HK Čukarički i HK Monsuno

Utakmica juniora HK Čukarički i HK Monsuno

Posle druge utakmice i osveženja, vreme je bilo za jednu staru dobru igru i nadmetanje ko je brži sa nogama u džaku….Smeh je bio pobednik u ovoj igri što je i bio cilj ovog prepodnevnog druženja na terenu Čukaričkog.

Nadamo se da će sledeće druženje biti bogatije za još neki klub i više hokejaških nadmetanja, a deca za još jedno iskustvo i upoznavanjem novih drugara.

Polufinale EURO-HOCKEY 2013

Nakon kompletno odigranih utakmica u grupama, poznati su polufinalisti u obe konkurencije. Reprezentacije koje su zauzele  treće i četvrto mesto, u svojim grupama, igraće doigravanje u C-grupi za redosled od petog do osmog mesta.
Interesantno da su se iste četiri reprezentacije kvalifikovale za polufinale u muškoj i ženskoj konkureciji.

Nemačka u polufinalu

U polufinalu igraće
Muškarci 23. 08. 2013 godine:
18:00 Holandija – Nemačka
20:30 Belgija – Engleska

Nemačka u polufinalu

Žene 22. 08. 2013 godine:
18:00 Nemačka – Belgija direkto na Eurosportu 1
20:00 Holandija – Engleska direktno na Eurosportu 2

Kao što je Eurosport prenosio utakmice u grupi prenosiće i polufinalne mečeve na svojim kanalima. TV Program možete pogledati ovde za četvrtak i petak.

Reprezentacije koje nisu uspele da se plasiraju u polufinale igraće za što bolji plasman od petog do osmog mesta.

Muška grupa C

Španija
Irska
Poljska
Češka

Ženska grupa C

Irska
Španija
Belorusija
Škotska

Magična moć hokeja na travi-Dođite da se družimo!

Poziraju nam i loptice i palica :)

Poziraju nam i loptice i palica 🙂

Za neke sportove čovek mora da se rodi a za neke dobro da se potrudi i da za njih živi. Zato je hokej na travi u većini klubova bila glavna veza i unutar porodice, familije koja je generacijama vezana za njega. Magična nit koja je držala porodice i familije na okupu, pogotovo u teškim vremenima na ovom prostoru kada se na momente nije imalo vremena a ni novca za veća porodična viđenja, hokej je svojim treninzima i takmičenjima okupljao familiju. Teren ili sala i treninzi ponedeljkom, sredom i petkom su uvek bili rezervisani za sve one koji su imali želju da se uz pomoć palice i loptice osveže na čistom vazduhu šume Košutnjak ili razgibaju u sportskim halama zimi. I ako su mnogi igrači hokeja na travi mogli biti vrhunski u nekim drugim sportovima većina je ovaj sport jednostavno zavolela i potpuno mu se predala.

Vežbamo forhend i bekhend

Vežbamo forhend i bekhend

Pitaćete se zašto?

Biću slobodan da vam dam odgovor: “Kao dete sam dolazio na treninge i terene Čukaričkog, sa loptom u ruci i namerom da igram fudbal, ali ta magična moć palice i udaranja loptice pa jurnjava za njom me je više mamila. Često mi se dešavalo da izgubim ili zaboravim fudbalsku loptu ali lopticu za hokej nikada. Danas viđam isto tako omađijanu decu sa palicom u ruci koja bez umora jure za sličnom lopticom”. Fudbal, košarku i većinu drugih sportova možete svuda i skoro uvek da igrate ali hokej na travi, palicu i lopticu, priznaćete retko ste viđali.

Hokej na travi HK Čukarički

Magija kod ovog sporta nikada nije isčezla već je samo ojačala. Dođite i proverite zašto će vaše dete a možda i vi uz njega otkriti novu moć! Godine a pol pogotovo kod nas nije bitan, bitna je želja, sportska snaga i volja, za sve ostalo mi ćemo se uz pomoć magičnog “štapa”- palice potruditi da naučite!

Bez članarine, bez mesečne nadoknade! U zdravom telu, zdrav duh!
Dođite da se družimo i igramo magičnu igru HOKEJ NA TRAVI!

Ponedeljak, sreda, petak od 18i15, na pomoćnom terenu HK Čukarički.

Za više informacija javite se na mail cukarickihk@gmail.com ili pozovite na broj telefona: +381 63 262 722

Dobro došli na trening hokej kluba Čukarički.

Ricoh Media Centar u Boom-u

Boom, deo grada u Antwerpenu, biće u pravom smislu reči “BOOM” za sve novinare koji budu radili Evropsko prvenstvo u hokeju na travi. Sjajne uslove na EuroHockey 2013 neće imati samo reprezentacije i gledaoci već i sedma sila koja će sve to prenositi, putem tv ekrana, pisanim i elektronskim medijima.

Naziv “Ricoh Media Centar” je dat po jednom od najvećih sponzora ovog prvenstva kompanije “Ricoh”. Kompanija “Ricoh” je renomirano ime u svetu po proizvodnji printera. Press centar je pored samog terena, što će u mnogome olakšati i ubrzati rad samih novinara.

“Medija centar se sastoji od dva bitna odeljka: prvi je namenjen za press konferencije koje će se održavati 15 minuta posle svake utakmice i drugi za kompletan rad i uživanje svih novinara. U drugoj prostoriji će biti mnogo ekrana za praćenje utakmica, tako da niko neće propustiti ni jedan momenat u igri”. Kaže PR European Championship-a Nathalie Verbeeck.

Da je interesovanje novinara za ovo Evropsko prvenstvo veliko govori i podatak da je akreditovano više od hiljadu novinara iz raznih zemalja. Mnoge utakmice će biti prenošene uživo putem TV kanala i internet striminga. Od poznatijih TV stanica svoje komentatore će poslati VRT, BBC, RTL 7 i Eurosport.

U ostalom pogledajte kako izgleda  sve to u 3D animaciji!

Određene su grupe za EURO-HOCKEY 2013 u Antwerpenu

Završen je ERGO Hockey Junior World Cup 2013 za devojke, a već 17 avgusta počinje novo takmičenje na Starom kontinentu, prvenstvo Evrope za seniore i seniorke. U najavi Evropskog prvenstva predstavili smo stadion i uslove u kojima će se odigrati TriFinance EuroHockey Championships.

Pogledajmo kako su po grupama raspoređene reprezentacije

Za žene

Grupa A Grupa B
Holandija Engleska
Belgija Nemačka
Irska Španija
Belorusija Škotska

Za muškarce

Grupa A Grupa B
Nemačka Holandija
Španija Engleska
Belgija Irska
Češka Poljska

Mnoge utakmice će prenositi nacionlane TV stanice i sportski kanali. Eurosport kao lider u praćenju svih sportskih takmičenja, prenosiće Evropsko prvenstvo hokeja na travi.

Direktni prenosi iz Antverpena:

Subota,17. avgust
10:00 EUROSPORT, Grupa B(ž) Engleska – Španija
20:30 EUROSPORT 2, Grupa A Nemačka – Belgija.

Nedelja, 18. avgust
10:00 EUROSPORT, Grupa B Engleska – Poljska
18:00 EUROSPORT, Grupa A Holandija – Irska
20:30 EUROSPORT 2, Grupa A(ž) Belgija – Holandija

Ponedeljak, 19. avgust
14:00 EUROSPORT, Grupa A Španija – Nemačka
16:00 EUROSPORT, Grupa B Irska – Poljska
18:00 EUROSPORT 2, Grupa A Belgija – Češka

Utorak, 20. avgust

14:00 EUROSPORT, Grupa B(ž) Engleska – Škotska

16:00 EUROSPORT, Grupa B(ž) Španija – Nemačka

18:00 EUROSPORT, Grupa A(ž) Irska – Belgija

20:00 EUROSPORT, Grupa A(ž) Holandija – Belorusija

Pored live prenosa, tokom trajanja Evropskog prvenstva, biće emitovani snimci određenih utakmica.

Vremena koja su ovde prikazana preuzeta su sa oficijalnog sajta Eurosporta. Organizator prvenstva i televizija koja prenosi zadržavaju sva prava promene termina prenosa ili samog emitovanja.