Dani hokeja sa Danny-em u Srbiji.

Poslednjih dana mogli smo pratiti izveštaje na zvaničnioj stranici EHF o Balkanskom karavanu koji je stigao u Srbiju. Jedva smo čekali da osvane slika i tekst o druženju neše dece sa Danny-em koji je svoje znanje brižno i sa puno entuzijazma delio sa svom decom Balkana i Srbije.

EHF

Na Carevoj ćupriji je orgnizovan sjajan skup dece tri beogradska hokej kluba “Školarac”, “BASK” i “Čukarički”. U dva dana deca ali i treneri su mogli otkriti neke nove tajne ove igre i proširiti znanje u držanju i igranju kako palice tako i loptice ali i osnove kretnje i trčanja.

Ovde možete pročitati prevod ovog članka preuzetog sa EHF.

5. dan doneo je moj prvi od 2 puna dana treniranja u Beogradu. Ujutro sam decu učio dodavanju i štopovanju ili primanju lopte, koji su onda oni sami to vežbali kroz međusobnu igru. Deca su svoje znanje i veštinu u igri sjajno koristili gde god su mogli, što je bilo sjajno za videti.

Posle sam odveden u lokalni park(Ada ciganlija), gde jedan beogradski klub(BASK) ima svoje prostorije za okupljanje. Tu su mi pokazali svoju impresivnu kolekciju trofeja. Posle ručka i malog odmora smo se vratili na teren da odradimo popodnevni trening.

Radili smo neke osnovne i napredne načine kako da se vuče ili oduzima loptica, sa 3D veštinama u kojima su deca zaista uživala. Posle podne utakmica je započeta sa samo jednom rukom u hokeju, drugi deo se završio s normalnim pravilima, tako da su deca mogla u praksi da primene ili osete svoju novu veštinu, a ujedno i shvate gde mogu koristiti samo jednu ruku i u kojim situacijama.

Sutra je poslednji dan u , u kojem imam još 2 treninga sa talentovanom beogradskom decom.

EHF1

Poslednji dan …

Poslednji dan karavana je bio sunčan, a u podne i preko 30 stepeni!

Na molbu jednog od trenera, u prepodnevnim časovima decu sam učio forehand i backhand udarcu. U početku su imali poteškoće sa backhand udarcem, ali nakon nekoliko ponavljanja počeli su udarati lopticu kako treba i svoje znanje poboljšati.

Između treninga sam odveden da vidim drugi beogradski klub(HK Čukarički), i bio sam veoma impresioniran njihovom kolekcijom trofeja! Popodne su me odveli Damjanov i Marko do tornja na planinu pored Beograda(Avala), koji ima spektakularan pogled na grad.

Poslednji dana karavana, učio sam decu Keepy-uppy veštini, koji je dobro prošao kod dece! Prateći ovo znanje gledali smo da to primenimo prolazeći izmedu čunjeva i dodavanju,
uz neke 3D veštine, uključujući igranje hokej tenisa. Za kraj treninga i druženja, napravili smo turnir, i tu je bilo sjajno videti poboljšanje kod sve dece koje su napravili u
poslednjih nekoliko dana.

Veliko hvala Lakiu i Miji za njihovu gostoljubivost i pokazivanje grada, te Marku i svim lokalnim trenerima za pomoć u treniranju i prevođenju deci.

serbia-6-710x400

Ovim zatvaramo balkanski karavan u 2014, lično, deca i lokalni treneri, uživali su u novom iskustvu i znanju, i svi smo puno toga dobrog stekli … nastavice se 2015!!!

Želimo da se zahvalimo Danny-u za izvrstan rad u ime EHF, hvala Danny, do sledećeg puta …

Preuzeto sa zvanične stranice EHF

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s