Nedeljno druženje mlađih igrača Monsuno Pančevo i Čukarički Beograd

HK Čukarički juniorski tim

HK Čukarički juniorski tim

U sklopu provere igračke sposobnosti i trenutnog stanja svakog igrača organizovana je utakmica i druženje mlađih hokejaša hokej klubova Čukarički i Monsuno.

Divno nedeljno prepodne na terenu hokej kluba Čukarički bilo je ispunjeno decom koja su sa palicom i lopticom pokazivali šta znaju i na čemu još treba da porade na treningu. Nekima je ovo bila prva utakmica ali igrom, trudom i zalaganjem pokazali su da hokej ima svoju budućnost. Naši mališani osetili su radost i poentu igre, a to je druženje.

Nedeljna igra je bila podeljena u više celina: upoznavanje, druženje, igra i jedna vrsta takmičenja…

HK Čukarički i HK Monsuno

HK Čukarički i HK Monsuno

Nakon upoznavanja i zajedničkog slikanja, drugari su se upoznali i sa pravilima igre ali i protokola početka utakmice. Interesantno je bilo videti kada im je rečeno da stanu u vrstu, pozdravljanje pred početak itd….. Ali ubeđeni smo da je za sve to kriva bila gospođa “Nervoza”.

I ako rezultat nije bio bitan u ovoj utakmici i druženju, malo ćemo se njime pozabaviti. Trener Bane u startnu postavu Čukaričkog stavlja: Đorđa na gol, na zadnju liniju Sunčicu i Zvezdana, sredina terena pripala je Đoletu i Viktoru dok je Jana igrala na poziciji isturenog napadača. Juniori hokej kluba Čukarički i Pančeva posle vidljive početničke nervoze u prvim minutima igre, brzo su shvatili zašto su došli i počinju da igraju. Sa par dobrih dodavanja i prodora HK Čukarički dolazi do vođstva od  2:0 ali nakon pada igre i koncentracije u zadnjem redu mlađi Pančevci koriste to i u roku od 2 minuta izjednačuju. Osvežavanjem tima i ubacivanjem Vuka, Jovana, Petra, Kaće tim ređa golove. Golman Đorđe sa par intervencija spušta roletnu na svoj gol i traži hlad kako bi na miru gledao utakmicu.  U majstorijama Petra i Vuka u napadu i stamene odbrane koju organizuje Jovan uspešno se zaustavljaju svi prodori i pokušaji ugrožavanja Đorđetove ladovine.

Na druženje su trebali doći i mlađani hokejaši iz Novog Sada ali zbog protesta seljaka i blokade puteva bili su sprečeni u tome. Kako bi igru doveli u balans i više interesantnom za nadmetanje, u tim Monsuno Pančevo ulaze trener Marko i Boki. Dosta toga su mogli videti mlađi igrači obe strane od ova dva vrsna igrača.

Utakmica juniora HK Čukarički i HK Monsuno

Utakmica juniora HK Čukarički i HK Monsuno

Posle druge utakmice i osveženja, vreme je bilo za jednu staru dobru igru i nadmetanje ko je brži sa nogama u džaku….Smeh je bio pobednik u ovoj igri što je i bio cilj ovog prepodnevnog druženja na terenu Čukaričkog.

Nadamo se da će sledeće druženje biti bogatije za još neki klub i više hokejaških nadmetanja, a deca za još jedno iskustvo i upoznavanjem novih drugara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s